دسته بندی ها

طعم زندگی با فستیوال

آشپزی به سبک فستیوال












 

نگهداری آجیل در اتاق یا یخچال؟ کدام صحیح است؟


آجیل‌های پاک شده، مستعد جذب رطوبت و بو به خود هستند و در صورتی که به روش مناسبی نگهداری نشوند، رشد آفات در آنها سرعت و افزایش می‌گیرد.

نکته های مهم در نگهداری آجیل:

 متخصصان علوم و صنایع غذایی ضمن بیان بهترین شرایط برای حفظ و نگهداری آجیل و مغزدانه‌ها میگویند : آجیل‌های پاک شده، مستعد جذب رطوبت و بو به خود هستند و در صورتی که به روش مناسبی نگهداری نشوند، رشد آفات در آنها سرعت و افزایش می‌گیرد.

 با اشاره به اینکه مدت و مکان نگهداری آجیل ها به دما و رطوبت محیط بستگی دارد،عمر مفید نگهداری آجیل ها در دمای اتاق از دمای یخچال و فریزر کمتر است و مغزهایی که بیش از چند ماه در دمای گرم اتاق نگهداری شوند کیفیتشان را از دست خواهند داد.

اگر می خواهید مغزهای آجیلی را در دمای اتاق نگهداری کنید بهتر است ابتدا آنها را به مدت ۴۸ ساعت در فریزر قرار دهید تا آفات و تخم و لاروی احتمالی موجود در آنها از بین برود؛ اما اگر می خواهید مغزها را در یخچال نگهدارید دیگر به این کار نیازی نیست.

 زمانی که آجیل را در دمای اتاق نگهداری می کنید، برای آنکه رطوبت و بوهای خارجی جذب آن نشود، باید آنها را در ظروف پلاستیکی یا شیشه ای دربسته و مقاوم به نور و رطوبت و بو قرار دهید.

بهتر است برای حفظ کیفیت و ارزش تغذیه ای پسته نیز آن را در پوسته سختش نگهداری کنید و از خرید پسته مغزشده اجتناب کنید. اغلب مغزها ترجیحا با پوست، به مدت یکسال در یخچال قابل نگهداری هستند و بین یک تا سه سال هم می توان آن ها را در فریزر نگه داشت. برای اینکه از خواص تغذیه ای و طعم خوشایند مغزهای آجیلی نهایت بهره را ببرید بهتر است آنها را به اندازه نیاز تهیه کنید و به صورت تازه بخورید زیرا این نوع محصولات با گذشت زمان در محیط یخچال و فریزر بوی مواد غذایی دیگر را به خود می گیرند و طعمشان هم ناخوشایند می شود.





 





ارزش غذایی پودر فلفل قرمز



اگر شما از طرفداران بزرگ فلفل قرمز هستید نه تنها از طعم گرم آن بهره مند می شوید بلکه بسیاری از فواید سلامتی این ماده غذایی را نیز دریافت می کنید. فلفل قرمز سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی منحصر به فرد است.

جزء اصلی فلفل قرمز یک ترکیب به نام کپسایسین است که مسئول اصلی احساس گرمای شدید و بسیاری از اثرات بهداشتی در آن است. کپسایسین عملکرد رگ های خونی را بهبود می بخشد، کلسترول بد خون را کاهش می دهد و مسئول سرکوب کردن رشد تومور است.

علاوه بر این، فلفل تند غنی از ویتامین C است. آنها همچنین منابع خوبی از ویتامین A و فلانوییدهایی مانند بتا کاروتن و کاروتن آلفا هستند.

فواید فلفل قرمز:

۱- تسریع کاهش وزن

۲- پیشگیری از سرطان

۳- بهبود سلامت قلب

۴- افزایش طول عمر

۵- تقویت سیستم ایمنی بدن





 



طرز تهیه مرغ سوخاری


این دستور برای دو نفر است



زمان آماده سازی :1 ساعت و 10 دقیقه

زمان پخت :15 دقیقه

کل زمان پخت :1 ساعت و 25 دقیقه

مواد لازم مرغ سوخاری به سبک رستورانی

1 عدد تخم مرغ

1 / 4 قاشق چایخوری نمک

1 / 4 قاشق چایخوری فلفل فستیوال

1 فنجان آرد سوخاری فستیوال

1 / 2 قاشق چایخوری نمک

1 قاشق چایخوری فلفل قرمز فستیوال

1 قاشق چایخوری پودر سیر فستیوال

1 قاشق چایخوری پودر زنجبیل فستیوال

1 قاشق چایخوری پودر پیاز فستیوال

1 قاشق چایخوری پونه کوهی فستیوال

1 قاشق چایخوری ریحان فستیوال

6 عدد ران مرغ

به مقدار لازم نان خرد شده

تخم مرغ را در کاسه بشکنید و کاملا بزنید. نمک و فلفل را به تخم مرغ اضافه کنید و بیشتربزنید. حالا آرد سوخاری را در کاسه بریزید. پودر فلفل قرمز ، نمک ، زنجبیل ، پودر سیر به همراه پودر پیاز، پونه کوهی، فلفل چیلی و ریحان خشک را اضافه کنید. همه چیز را به طور کامل مخلوط کنید .

مزه دار کردن مرغ :

ران مرغ را در کاسه بریزید ، نمک و فلفل سفید را به کاسه اضافه کنید و با دست های خود مخلوط کنید. یک ساعت کنار بگذارید تا خوب مزه دار شود.

آماده سازی مرغ:

بعد از مزه دار کردن ، تکه های مرغ را یکی پس از دیگری بردارید و به ترتیب با مخلوط ادویه، مخلوط تخم مرغ و خرده های نان به طور کامل پوشش دهید. بعد از پوشاندن تکه مرغ، آن را در تابه داغ سرخ کنید. مرغ داغ و ترد، سرخ شده آماده سرو است.







سالاد حبوبات یکی دیگر از سالاد هایی است که امروز قصد داریم آن را به شما آموزش دهیم.این سالاد بسیار خوش طعم  و خوشمزه میباشد.برای تهیه این سالاد خوشمزه با ما همراه باشید.



مواد لازم:

لوبیا قرمز پخته  ۴۰۰ گرم

لوبیا سفید پخته  ۴۰۰ گرم

لوبیا سبز بخارپز شده ۱۸۰ گرم

پاچ باقلا   ۴۰۰ گرم

فلفل دلمه ای قرمز  ۱ عدد متوسط

پیاز   ۱ عدد متوسط

مواد لازم برای مزه دار کردن سالاد:

روغن زیتون  ۴ قاشق سوپخوری

آبلیموی تازه  ۲ قاشق سوپخوری

سرکه سفید  ۱ قاشق سوپخوری

سس فلفل تند ۱ قاشق چایخوری

شکر قهوه ای یا معمولی  ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

حبوبات را از قبل خیس کرده و سپس آنها را پخته ایم.

لوبیا قرمز را برای اینکه خوب بپزد و مزه دار شود با ۵/۲ تا ۳ قاشق روغن زیتون میپزیم.

لوبیای قرمز را در ظرف مورد نظر میریزیم لوبیا سفید را هم اضافه میکنیم پاچ باقلا و پیاز خرد شده را هم اضافه میکنیم.

اگر پیاز قرمز در دسترس داشته باشید بهتر است چون تناسب رنگ جالب و جذابی به دست می آید.

فلفل دلمه ای را به صورت نوارهای باریک خرد میکنیم و به مواد اضافه میکنیم لوبیاهای سبز لطیف و ریز استفاده میکنیم و درسته به مواد اضافه میکنیم نمک و فلفل همه داخل مواد میریزیم.

روغن زیتون و آبلیمو و سرکه و شکر قهوه ای را داخل یک شیشه میریزیم و سس تند را هم اضافه میکنیم و شیشه را تکان میدهیم تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند و بعد محلول را روی سالاد میریزیم و مخلوط میکنیم.

برای معطر شدن سالاد از فلفل سیاه تازه آسیاب شده استفاده میکنیم.

سالاد را نیم ساعت در یخچال قرار میدهیم بعد آماده خوردن است.









خوراک دال عدس



مواد اصلی:

دال عدس (دال عدس همان عدس قرمز است) ۱/۴ پیمانه

پیاز کوچک : ۱ عدد

گشنیز (خشک) : ۱/۲ قاشق چای خوری

زردچوبه : ۱/۴ قاشق چای خوری

آب : ۱/۲ پیمانه

سیب زمینی : ۱.۵ پیمانه

هویج : ۷۵ گرم

کلم برگ : ۷۵ گرم

رب گوجه ‌فرنگی : ۲ قاشق سوپ خوری



طرز تهیه

ابتدا دال عدس را با آب سرد شسته و دانه‌های سیاه آن راجدا كرده و دور بریزید به طوری كه تنها عدس های قرمز برای شما باقی بمانند.

پیاز را نگینی خرد كرده و آن را به همراه دال عدس، رب گوجه فرنگی،زردچوبه، گشنیزخشك و آب در یك قابلمه كوچك بریزید.

مخلوط را به جوش آورید، سپس درب ظرف را گذاشته و مواد را به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.

سیب‌زمینی،‌ هویج و كلم را نگینی خرد كرده و به دال عدس اضافه كنید و آن‌ها را كاملاً‌ با هم مخلوط كنید. بگذارید خوراك به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزند.مخلوط پخته شده را له كرده و یا آن را در مخلوط كن میكس كنید.







ادویه ماهی و میگو

در این مطلب راجع به آموزش کامل تهیه ادویه ماهی و میگو در منزل با ما همراه باشید....

غذاهای دریایی به علت داشتن بوی زهم باید با ادویه و سایر طعم دهنده ها ترکیب شوند تا طعمی دلچسب تر و بویی خوشایند پیدا کنند.

برای سرخ کردن و کباب کردن ماهی می توان با لایه ای از ادویه مخصوص آن را پوشاند؛

و یا برای طعم دار کردن ماهی داخل فر آن را با مخلوطی از آبلیمو و ادویه مخصوص مرینیت نمود.

ادویه ها مهم ترین طعم دهنده غذاها هستند و برای اضافه کردن طعم و عطر به غذاها می توان از انواع ادویه های مخلوط استفاده کرد .



مواد مورد نیاز



* آویشن خشک خورد شده فستیوال:۵ قاشق چایخوری

*نمک :۲ قاشق چایخوری

*فلفل قرمز فستیوال : ۲ قاشق چایخوری

*فلفل سیاه فستیوال : ۲ قاشق چایخوری

*پودر زیره فستیوال : ۱ قاشق چایخوری

*پودر پیاز: ۱ قاشق چایخوری

* پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری

* پرک فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری

* پودر گشنیز: ۱ قاشق چایخوری

تمام ادویه ها را در کاسه بزرگی بریزید و با چنگال به خوبی هم بزنید تا مخلوط و یکدست شود.

ادویه ماهی باید در جای خشک ، خنک و تاریک نگهداری شود و در ظرف دربسته باشد.

این ادویه را می توانید به ماهی ، میگو و انواع غذاهای دریایی اضافه نمایید.







ذرت مکزیکی با آویشن یک پیش‌ غذای سریع و خوشمزه



مواد لازم:

•    ذرت پخته شده : ۳۰۰ گرم

•    کره‌ی پاستوریزه: ۱ قاشق غذاخوری

•    سس مایونز:  ۲ قاشق غذاخوری

•    پودر آویشن فستیوال: ۱ قاشق چایخوری

•    آب لیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری

•    نمک و فلفل فستیوال: به مقدار لازم



روش تهیه:

ذرت  را در ظرف مخصوص ماکروویو بریزید. با قدرت ۸۰ درصد به مدت ۲ دقیقه در ماکروویو قرار دهید. (در فاصله‌ای که ذرت در ماکروویو است، ۲-۳ بار آن را هم بزنید تا تمامی ذرت‌ها گرم شوند).

سپس کره، آویشن، نمک و فلفل را اضافه کنید و ۲-۱ دقیقه دیگر با همان قدرت در ماکروویو قرار داده تا کره ذوب شود. در این زمان ذرت را از ماکروویو خارج نموده، سپس سس مایونز و آب لیمو  را اضافه کنید.

*برای تهیه‌ی ذرت مکزیکی می‌توانید از کنسرو ذرت یا ذرت منجمد استفاده کنید.







راهی شیرین برای کاهش وزن



انجیر منبع بسیار خوبی از فیبر غذایی است. شاید بدانید که مواد غذایی حاوی فیبر نقش موثر و مفیدی در مدیریت و کنترل وزن ایفا می‌کنند. فیبر، گرسنگی را به تأخیر می‌اندازد و از این‌ رو در رژیم‌های کاهش وزن جایگاه ویژه‌ای دارد. البته به آن شرط که در خوردن آن و سایر مواد غذایی نیز از حد تعادل خارج نشویم.





 





لپه چیست؟

لپه به طور کلی به دانه‌های جدا شده، پوست کنده و خشک شده حبوبات گفته می‌شود. آنچه که در کشور ما تحت عنوان لپه شناخته شده و مصرف آن رایج است، لپه‌هایی است که از نوعی نخود با نام نخود کفتری تهیه می‌شود. البته جالب است بدانید از دانه گیاهان دیگری، چون نخود فرنگی و نخود معمولی نیز لپه به دست می‌آید و همچنین لپه عدس، لپه لوبیا و لپه باقلا نیز وجود دارد. ارزش غذایی لپه نیز همانند دیگر حبوبات بسیار بالا بوده، رفع کم خونی، حفظ سلامت دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی از خواص لپه و فواید مصرف آن است.





 





بادام به طرز فوق‌العاده‌ای برای کاهش وزن موثر است



آجیل حاوی چند ماده‌ی مغذی است که برای بدن تجزیه و هضم آنها دشوار است.

حدود ۱۰-۱۵ درصد کالری‌های موجود در آجیل جذب نمی‌شود، و شواهدی وجود دارد مبنی بر این که خوردن آجیل می‌تواند سوخت و ساز بدن را تا حدودی تقویت کند. در کنار خواص ضد گرسنگی، آجیل‌ها برای یک رژیم غذایی کاهش وزن کارآمد افزودنی بسیار خوبی به شمار می‌روند.

یکی دیگر از مطالعات در ۱۰۰ زن دارای اضافه وزن دریافتند کسانی که بادام مصرف می‌کنند از کسانی که در گروه عدم مصرف آجیل هستند بیشتر وزن کم می‌کنند. آنها همچنین در کاستن از محیط دور کمر و دیگر شاخصه‌ها نیز پیشرفت داشتند.

بنابراین، به رغم آن که بادام سرشار از چربی است، به طور قطع یک غذای مناسب برای کاهش وزن است.